Reisbureau Vietnam Journey
 Individuele Vietnamreizen
» Emerging Vietnam 7 dagen
» Vietnam Panorama 9 dagen
» Vietnam Heritage 11 dagen
» Vietnam Variety 13 dagen
» Vietnam Experience15 dagen
» Hotels
» Veelgestelde vragen
» Reacties van reizigers
» Offerte aanvragen

 Individuele Fietstochten
» Delta Discovery 3 dagen
» Delta Discovery 4 dagen
» Delta Discovery 6 dagen
» Delta Discovery 8 dagen
» Delta Discovery Eco 4 dagen
» Delta Discovery Eco 7 dagen
» Veelgestelde vragen
» Reacties van reizigers

 Groepsreis op maat
» Reacties van reizigers
» Offerte aanvragen

Reisinformatie Vietnam
» Sfeer proeven
» Reisinformatie
» Reisverhalen
» Reisboeken
» Reisvideo's
» Veelgestelde vragen
» Visum
» Ambassade
» Geld
» Duiken
» Links

Reisbestemmingen Vietnam
» Cultuur
» Natuur
» Steden
» Strand
» Bergvolken
» Meer bestemmingen
» Cambodja
» Laos

Gratis
» Gratis fietsroutes
» Gratis presentatie
» Gratis nieuwsbrief

Over Vietnam Journey
» Introductie
» De 10 voordelen
» Projecten met een goed doel
» Reactie
» Home


Vietnam Journey in de pers

visum vietnam

Vietnam Journey verstrekt geen telefonische inlichtingen over visa, behalve aan klanten.

Een visum voor Vietnam is verplicht. Er zijn twee manieren om een visum aan te vragen: 1) voor vertrek van de Vietnamese Ambassade, of 2) bij aankomst ("on arrival") op de luchthaven in Vietnam.

1) Visum voor vertrek van de Vietnamese Ambassade
Met een visum van de ambassade hoeft u nergens meer aan te denken als u het vliegtuig instapt. U kunt dit visum aanvragen mét of zonder een zogeheten visumautorisatie. Dat is een goedkeuring voor verstrekking van uw visum, afgegeven door het Vietnamese Ministerie van Binnenlandse Zaken. Met dit document kost het visum in Den Haag 62 euro en in Brussel 65 euro. vietnam visumAls u geen visumautorisatie heeft, wordt een hoger tarief gehanteerd: in Den Haag 77 euro en in Brussel 90 euro. Als u persoonlijk langsgaat bij de ambassade krijgt u het visum direct mee, maar houd rekening met een wachttijd van ongeveer een half uur. Als u uw paspoort opstuurt, krijgt u het binnen enkele dagen teruggestuurd.

2) Visum bij aankomst ("on arrival") in Vietnam
Een "visa on arrival" (of "landing visa") is uitsluitend verkrijgbaar met een visumautorisatie. Voordeel van dit type visum is dat u voor vertrek niet naar de ambassade hoeft of uw paspoort hoeft op te sturen. Bovendien is het goedkoper: $25 (ca. 23 euro). Een nadeel is dat u na de lange vliegreis even bezig bent met de procedure bij het visumloket. De wachttijd bedraagt doorgaans 15 à 30 minuten, incidenteel langer. Daar staat tegenover dat ondertussen de bagage uit het vliegtuig wordt gehaald, dus daar hoeft u niet meer op te wachten.

NB: Sinds 1 februari 2017 bestaat een derde soort visum, het e-visa, dat reizigers zelf online kunnen bestellen en printen. Vietnam heeft 40 landen geselecteerd die hieraan kunnen meedoen, maar Nederland en België zitten hier nog niet bij. Met een andere nationaliteit kunt u er misschien gebruik van maken, al bevinden de websites van dit nieuwe systeem zich nog in een experimentele fase (hier of hier).

Kies het visum dat bij u past!
Een visum van de ambassade is geschikt voor reizigers die hun vakantie voor vertrek 100% geregeld willen hebben. Een "visa on arrival" is geschikt voor wie opziet tegen het langsbrengen of opsturen van het paspoort naar de ambassade, de laagste prijs zoekt of zeer binnenkort vertrekt.

Hoe kom ik aan een visumautorisatie?
Uitsluitend reisorganisaties kunnen een visumautorisatie voor u aanvragen, u kunt dat niet zelf doen. De kosten van de autorisatie worden doorgaans verdisconteerd in de reissom (of in de visumkosten, als de reisorganisatie ook het visum voor u verzorgt). Als u bij Vietnam Journey een reis boekt, krijgt u er altijd zonder extra kosten een visumautorisatie bij. Reist u op eigen gelegenheid of kan uw reisorganisatie of reisbureau u niet aan een autorisatie helpen, vraag dan een visum aan bij de Vietnamese Ambassade zónder autorisatie, of zoek online naar een aanbieder van een autorisatie voor een "visa on arrival".

Visumformulier
Met of zonder visumautorisatie, u dient ook altijd een visumformulier in te vullen en van een pasfoto te voorzien. Dit formulier kunt u hieronder downloaden. Kies de goede versie: voor de Vietnamese Ambassade in Den Haag of in Brussel, of voor een "visa on arrival" in Vietnam. Het is niet langer nodig een tweede exemplaar van dit formulier mee te nemen naar Vietnam. Ook hoeft u niet langer van te voren op te geven via welke grenspost u het land zult binnenkomen en verlaten, want elk visum is bij alle internationale luchthavens en grensovergangen geldig.

voor de Vietnamese Ambassade in Den Haag  Nederlandse vlag
(officiële naam: "Application for Vietnam entry visa")

voor de Vietnamese Ambassade in Brussel  Belgische vlag
(officiële naam: "Application for entry and exit visa")

voor de luchthaven in Vietnam ("visa on arrival")  Vietnamese vlag
(officiële naam: "Application for entry and exit Vietnam")

get adobe reader


Samenvattend, uw visumaanvraag bestaat uit de volgende stukken:
- visumautorisatie (indien beschikbaar)
- visumformulier (ingevuld en voorzien van een pasfoto)
- paspoort
- visumkosten (contant)

Overig
  • Vanaf de dag dat u aankomt in Vietnam, dient uw paspoort nog tenminste zes maanden geldig te zijn. Sommige bronnen noemen een kortere periode, maar wij adviseren u zes maanden aan te houden.
  • Kinderen dienen over een eigen paspoort te beschikken. Sinds 2012 is het niet meer mogelijk uw kind te laten bijschrijven in uw paspoort.
  • Genoemde prijzen zijn geldig voor een 'single entry' visum met een geldigheidsduur van één maand. Er bestaan ook visa die langer geldig zijn en/of waarmee u het land meerdere keren mag binnenkomen ('multiple entry'). Meer informatie bij de ambassade.

  • Bovenkant pagina